مصطفی اسماعیل

طبقه بندی موضوعی

۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

بسم الله الرحمن الرحیم

بخش دوم از ترجمه زندگی نامه استاد محمد صدیق منشاوی را تقدیم می کنم:

 

 

شهرت جهانی

شهرت محمد صدیق فقط محدود به مصر نمی شد، بلکه او در دنیای عرب و دیگر کشورهای اسلامی شناخته شده بود. و از جای جای عالم، برای تلاوت قرآن از او دعوت می شد.

شیخ محمد به کشورهای عربستان سعودی، سوریه، کویت، لیبی، عراق، فلسطین، اردن، الجزایر، پاکستان و اندونزی سفر کرده است. و در این کشورها، تلاوتهای کمیاب و شاخصی با صدای ایشان ضبط شده که هر کدام از آنها اجراهای مختلف و ابداعات جدیدی داشته است. استاد در هر محفلی، چیز جدیدی به تلاوتش اضافه می کرد.

از محافل شاخص استاد به تلاوت های یوسف، زخرف دخان، ق رحمن، غافر، حشر قصارالسور و مخصوصا تلاوت حشر طارق فجر علق قارعه حمد ابتدای بقره، می توان اشاره کرد.

او مایه ی افتخار عالم اسلام و عرب بود و لقب قاری جمهوری متحده عربی را داشت. رادیو های عربستان و سوریه که به صدای استاد منشاوی بسیار عشق می ورزیدند، تلاوت های بسیاری از ایشان ضبط نمودند...

به ادامه مطلب بروید:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن ولادت با سعادت حضرت حجة بن الحسن روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء

 

 

همان طور که علاقه مندان تلاوت های اکبرالقرا استاد مصطفی اسماعیل مستحضر هستند؛ 27 خرداد، سالروز تولد این استاد نابغه و ستاره تکرارنشدنی آسمان قرائت قرآن هست (17ژوئن1905).

به همین مناسبت یکی از تلاوت های جدید و تازه منتشر شده ی استاد را تقدیم می کنم، که از طولانی ترین تلاوت های ایشان هست، این تلاوت در مراسم سالگرد پدر جناب ابراهیم الکحکی قرائت شده (از سمیعه های معروف شیخ مصطفی اسماعیل که خیلی از تلاوت هایی که از مصطفی موجود هست رو ایشون ضبط کرده) ، سال دقیق انجام این تلاوت مشخص نیست ولی با توجه به صدا و سبک تلاوت، ظاهراً از تلاوت های ستینیات یا دهه شصت میلادی هست،

 

سوره رعد و طارق / اسکندریه ، سالگرد حاج ابراهیم کحکی / 107 دقیقه / 24 مگابایت

http://www.mediafire.com/?haoty4oqung2ztw

 

دانلود نسخه اصلی تلاوت با حجم 259مگابایت!!

http://dc502.4shared.com/download/q0sJixZQce/________.mp3?lgfp=1000

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

عکس جدید و با کیفیت بالا از استاد مصطفی اسماعیل که به تازگی و برای اولین بار منتشر شده:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

بیست و هفت رجب، روز بعثت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله و علیه و آله و سلم مبارک باد.

 

 

تواشیح زیبا و شنیدنی در مدح پیامبر گرامی اسلام:

 

أحمد یا حبیب یا حبیبی سلام علیک / یا عون الغریب سلام علیک

http://s2.picofile.com/file/7571289030/ahmad_ya_habibi.mp3.html

 

این تواشیح کوتاه رو شیخ منیر عقله -منشد معروف اهل کشور سوریه- خونده که داور مسابقات بین المللی قرآن امسال هم هستند.

 

***

به خاطر نزدیک شدن به امتحانات، متاسفانه این روزها خیلی فرصت ندارم در خدمت دوستان باشم که از این بابت عذرخواهی می کنم. ان شاء الله تابستون جبران می کنم!!!

بسم الله الرحمن الرحیم

عکس جدید و با کیفیت از استاد محمد صدیق منشاوی که به تازگی منتشر شده

این عکس مربوط به دهه شصت میلادی و مسجد جامع الکبیر کشور کویت است، همان طور که می دانید استاد منشاوی، تعدادی از شاهکارهای جاودانه خود مانند "حشر علق حمد بقره"، "قاف رحمان" ،"انفطار.فجر.بلد"، "زخرف دخان قدر" و ... را در این مسجد تلاوت کردند.

 

الشیخ محمد صدیق المنشاوى فى المسجد الکبیر فى فترة الستینیات من احلى صور المنشاوى

بسم الله الرحمن الرحیم

فرا رسیدن 25 رجب، سالروز شهادت باب الحوائج امام موسی کاظم علیه السلام را تسلیت عرض می کنم.

به همین مناسبت مصاحبه ای قدیمی از استاد محمد صدیق منشاوی که به تازگی منتشر شده را برای شما آماده کرده ام که در آن استاد از زیارت مرقد مطهر حضرت امام موسی کاظم (ع) سخن گفته است.


استاد منشاوی، در سال 1965 میلادی به کشور عراق سفر کردند و در این سفر روزنامه "الفجر الجدید" مصاحبه جالبی با ایشان انجام داد. ترجمه کامل این مصاحبه را تقدیم می کنم:

 

 

کان اصغر مقرئ للقرآن الکریم، فقد حفظ القرآن باکمله و هو فی سن العاشرة، و کان یرافق والده الذی هو من اشهر قراء القرآن، إنّه الشیخ محمد صدیق المنشاوی


با استاد گرانقدر "محمد صدیق منشاوی" که برای تلاوت قرآن در روزهای باقی مانده از ماه مبارک رمضان به بغداد آمده اند دیدار کردم. متن زیر ماحصل گفتگوی ماست، که برای خوانندگان عزیز نقل می کنیم:

در کجا و چه زمانی متولد شدید؟
من در سال 1920 در شهر منشاه به دنیا آمدم

از چه زمانی شروع به یادگیری قرآن نمودید و چه وقت قرآن را حفظ کردید؟
از خردسالی شروع به حفظ قرآن کردم و ده ساله بودم که حافظ کل قرآن شدم

در کجا تلاوت قرآن را آموختید؟
طبعا در ابتدا تلاوت قرآن را از پدرم که خود، قاری قرآن بود یاد گرفتم و در سفرهایی که برای تلاوت به استان های مختلف می رفت همراه او بودم

از چه زمانی کار قرائت قرآن را آغاز کردید؟
از ده سالگی قرائت قرآن را شروع کردم

و از چه زمانی قرائت قرآن در رادیو را آغاز کردید؟
در ابتدا، گروهی از رادیو قاهره به استان الصعید آمدند و تلاوت مرا بر روی نوار مخصوص ضبط کردند، چون من در آغاز، قرائت در رادیو را نپذیرفته بودم، این موضوع مربوط به سال 1953 است، پس از آن زمان، من هر هفته در رادیو، قرآن تلاوت می کردم

آیا تلاوت شما از قاری دیگری تاثیر پذیرفته است؟
بله، از پدرم، چون او یک قاری صاحب سبک خاص است و صوت او نیز یکی از صداهای کمیاب و بی نظیر است

مهمترین مدارسی که قرائت قرآن را آموزش می دهند کدامند؟
مؤسسه "القرائات" در دانشگاه الازهر، که دانشجویان در این مؤسسه دروس مفیدی از علم قرائت، زبان عربی، فقه و نحو را می آموزند

آیا استماع تلاوت در بین طبقات مختلف فرهنگی جامعه متفاوت است؟
قطعا استماع تلاوت در طبقات فرهنگی با عموم مردم متفاوت است
قشر فرهنگی تلاوت را در سکوت و با آرامش کامل گوش می کنند، اما استماع مردم کاملا متفاوت با طبقه فرهنگی است، آنها با اصطلاح متعارف الله...الله در واقع قاری را زنده می کنند و از او قدردانی می نمایند، و بعضا از قاری درخواست تکرار آیات را دارند تا بهتر بخواند، به طوری که بسیاری از قراء فقط با همین تشویق هاست که خوب تلاوت می کنند.

آیا این اولین سفر شما به خارج از جمهوری عربی مصر است؟
خیر! اولین سفر من، به کشور اندونزی بود، بعد از آن به هند و عربستان سعودی رفتم و هم چنین الجزائر، تونس، اردن، سوریه، لبنان و هم اکنون عراق

آیا مساجد و مرقد های متبرک عراق را زیارت نمودید؟
به مسجد امام اعظم (مدفن ابوحنیفه، رئیس مذهب حنفی، یکی از مذاهب اربعه اهل سنت) رفتم و شب چهاردهم رمضان را در آنجا بودم، همچنین مرقد امام موسی کاظم علیه السلام را زیارت کردم، و به مرقد شیخ گیلانی (عبدالقادر گیلانی، از عرفای قرن پنجم و ششم قمری و مؤسس فرقه تصوف قادریه) نیز رفتم، در آنجا حالات روحانی خوبی داشتم.
وقتی این مساجد اسلامی را زیارت می کردم به زمان گذشته می اندیشیدم که اسلام و مسلمانان سربلند و باعزت بودند. آرزو می کنم بتوانم باز هم به این اماکن مقدس بیایم تا در این صحن و سرای پاک و معطر و در میان این بندگان صالح خدا زندگی کنم.

 

کاظمین-سال 1970 میلادی

 

 

  

مسجد امام اعظم بغداد-مقبره ابوحنیفه

 

 

مقبره شیخ گیلانی